За хора с нарушено зрение facebook linkedin
cookie_icon
Ние използваме бисквитки (Не са ядливи). За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Затвори Свържи се с нас
Търсене Свържи се с нас Меню
Към всички публикации

Фокус на 2023 година - конференцията Evolution of TC

Дата на публикуване 29.12.2023

През изминалата 2023 година в света на авторите на техническа документация в България се завърна в целия си блясък конференцията Evolution of TC. 

На 6 и 7 юни, 2023 година в София, в конферентните зали на VMWare, посрещнахме колеги от 12 страни. Екипът на Acta Verba, tekom Europe, tekom Bulgaria и колеги от VMWare положиха огромни усилия да организират събитието и да поканят страхотни лектори, които в рамките на два дни да споделят своя опит.

Първи ден: експертни лекции, панелна дискусия, и вечеря

На тазгодишното издание на Evolution of TC участниците имаха възможност да чуят и да работят по теми, свързани с Docs as Code, Conversational AI, API Documentation, Gamification и много други. След приветствие от страна на инициативния комитет на tekom България, Елица Стоилова откри конференцията с лекцията "Mastering Language in the World of Conversational AI". Аудиторията прояви голям интерес и имаше много въпроси по тази тема - те бяха разгледани по-подробно на следващия ден в работилницата на Ели "Good Practices in AI Chatbot Planning, Creation and Usage". 

Добре посетена беше и презентацията на Андрю Милс (Andrew Mills), който говори за това как съдържанието може да се използва повторно в различни формати. Диърдри Брофи (Deirdre Brophy) говори за цената на лошия превод и с помощта на много ярки и интересни примери показа на какво трябва да се обърне внимание, когато превеждаме.

Първият ден завърши с вечеря в традиционен български ресторант с чудесна храна.

Втори ден: работилници и презентации

Вторият ден беше изпълнен с работилници и спонсорирани презентации. В своята работилница Светослав Панделиев показа на участниците как да си направят портфолио, използвайки Docs as Code. В работилница от две части Лукаш Горнички (Lukasz Gornicki) показа как да разпознаем event-driven архитектури и каква е разликата между синхронните и асинхронните API-та, като демонстрира всичко това с реални примери. В своята работилница "Leading Like a Pro, or How to Boost the Visual Knowledge of Your Teammates" Иванка Радкова и Добринка Боева показаха как да се разработи най-ефективното визуално обучение за даден екип. 
Конференцията завърши с томбола с различни награди. Благодарим на всички лектори, участници и VMWare за тази страхотна конференция и очакваме с нетърпение следващата година. Подготовката за следващата конференция Evolution of TC ще започне отново скоро - следете ни!

Също така разгледайте страницата Evolution of TC във Facebook и разгледайте снимките.

news-photo

Други публикации