За хора с нарушено зрение facebook linkedin
cookie_icon
Ние използваме бисквитки (Не са ядливи). За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Затвори Свържи се с нас
Търсене Свържи се с нас Меню
Към всички публикации

За първи път професията ни е в редакторския избор на Кариери

Дата на публикуване 29.03.2022

Когато през септември 2021 година работехме по представянето на tekom Bulgaria в “Моята кариера” на издателство Икономедия, контактът ми там каза: “Изпрати ми в края на годината кратко представяне на професията ви, за да обсъдим с колегите възможно ли е тя да влезе в мартенското издание на “Кариери” като избор на редакторите”. Няколко месеца по-късно тази идея е вече в графата “Направено”.

Това не е първото ни участие в бизнес издание на Икономедия – публикували сме материали през септември 2020 и отново през септември 2021. Особеното в този случай е, че сегашната статия не е под името на неформалната ни организация tekom Bulgaria на страница 140 от 160 както беше в единия случай, а стои директно под името на професията ни, точно там, където всеки автор най-лесно се асоциира и се чувства себе си.

Дълго мислихме и обсъждахме варианти кого да поканим да представи професията ни по начин, който отговаря на многообразните ни профили, всестранните ни интереси и широкомащабния набор от умения, докато накрая се спряхме на Добринка Боева, един от многото талантливи автори на документация в България.

Бини е колоритна личност, каквито са всички автори, които познавам. Свири на пиано от дете, занимава се с рисуване от 8 години, пътува до безизвестни, а понякога и до известни, на широката публика дестинации, като наред с това заема висока позиция във фирмата, където работи, и е редовен участник в международни конференции за тех райтъри от страната на презентаторите.

Смятаме, че изборът ни показва една от всички интересни личности, които стоят зад името на професията ни, както и постоянството и професионалната страст, които всеки един от нас ежедневно прилага в работата си. Уверете се сами от интервюто с Добринка Боева.

news-photo

Други публикации

 • Седем експерта, пет въпроса: Йордан Митев

  22.10.2021

  Как се става автор на техническа документация у нас, какви са отговорностите и предизвикателствата пред експертите? Историите и личната си мотивация споделят практикуващи специалисти в рубриката ни  Седем експерта, пет въпроса ....

  Виж още
  news-photo
 • Седем експерта, пет въпроса: Петя Николова

  05.11.2021

  Как се става автор на техническа документация у нас, какви са отговорностите и предизвикателствата пред експертите? Историите и личната си мотивация споделят практикуващи специалисти в рубриката ни  Седем експерта, пет въпроса ....

  Виж още
  news-photo