За хора с нарушено зрение facebook linkedin
cookie_icon
Ние използваме бисквитки (Не са ядливи). За повече информация посетете нашите условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам
Затвори Свържи се с нас
Търсене Свържи се с нас Меню
Към всички публикации

ITCQF: Нова възможност за обучение и сертификация

Дата на публикуване 03.04.2018

ITCQF (International Technical Communication Qualifications Foundation) е организация с нестопанска цел, чиято основна задача е да промотира професията автор на техническа документация по света, както и да подпомага авторите на техническа документация. В момента, в борда на ITCQF има представители на Полша, Румъния, Дания, САЩ и Испания.

Мисията на фондацията е да подкрепя авторите на техническа документация, да промотира професията, да предлага обучение и сертификация, да работи върху изграждането на свободно-достъпна програма с материали свързани с професията и пр.

ITCQF предлага практически и задълбочен курс по технически комуникации, който е подходящ както за професионалисти в областта, така и за инженерни мениджърки, продуктови мениджъри и за хора, които тепърва биха искали да станат автори на техническа документация в софтуерната индустрия.

Курсът представлява целодневно обучение с инструктор в няколко поредни дни и е на цена 500 EU на човек, като минималният размер на групата е от 6-8 човека. Изпитът се провежда по един и същ начин в световен мащаб и се базира на строго определени правила. В рамките на 60 минути, изпитваният трябва да отговори правилно на минимум 30 от 40 въпроса за да премине успешно и да бъде сертифициран. Цената на изпита е 200 EU.

За повече детайли относно ITCQF, отиди на https://itcqf.org/ и http://itcqf.org/wp-content/uploads/2014/10/ITCQF_in_a_nutshell_Sep_2014.pdf.
А това е програмата на обучението.

За момента планираме да организираме трейнинг през юни и който се интересува, може да пише на Маргарита (ita точка staneva кльомба gmail точка com).

Текст: Маргарита Станева
Изображение: Jason Goodman от Unsplash

news-photo

Други публикации